Foto trektocht Oeganda maandag 28 oktober tot en met donderdag 7 november 2019

Zelfs de meest doorgewinterde reiziger zal versteld staan wat voor diversiteit dit land biedt. En dat gaan we in deze fotoreis allemaal meemaken. Ik ga samen met jou de chimpansees, olifanten, luipaarden, giraffes, en de meer dan 1000 vogelsoorten spotten. Dat allemaal met jouw camera

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Proef de sfeer

Spannende Fotocursussen met persoonlijke aandacht
 

Elf prachtige dagen door de jungle en afgelegen savannes. We trekken elke dag door dit prachtige land

Deze reis maken we samen met Rafiki reizen. Jolanda Kanters van Rafiki is gespecialiseerd in Oeganda reizen, daar werk ik intensief mee samen. 

In Entebbe zullen we de reis starten

Zoals je gewend bent zorg ik, samen met Jolanda, altijd voor persoonlijk aandacht. Altijd in kleine groepen wordt er gewerkt. 

In deze reis, zal ik je vooral heel praktisch mijn ervaring met jou delen.

Er wordt veel gereisd. In die tijd ga ik je de fijne kneepjes van de fotografie bijbrengen. Hoe fotografeer je een leeuwin met haar welpjes, waar ga je je diafragma op instellen als je die ene berggorilla spot. 

Het is intensief maar vooral erg gezellig. 

Telkens zal ik waar nodig is even jou te hulp schieten. De reis wordt vooral aangepast aan jouw niveau en jouw ervaring. Dus je kan rustig met de reis meegaan. Maakt niet uit op welk niveau je zit.  

Door mijn gemakkelijke uitleg, die soms echt diep gaat in de theoretische fotokennis, zorg ik dat je met sprongen vooruit gaat.

Je gaat echt veel mooiere en spannende foto`s maken. En daar kan je mee thuis komen!

Ik geef je telkens tips en trucs. Je zal merken dat je na een paar dagen het landschap en de prachtige dieren heel anders op de foto gaat zetten.  

Klik hierboven voor meer informatie

’s Morgens vertrekken we van Schiphol. Met een tussenlanding in Kigali, gaan we eind van de dag aankomen in Entebbe
Daar is onze eerste verblijf dag.

De dag begint met een fijn Oegandees ontbijt.
Op de evenaar gaan we onze eerste foto’s maken. Het water draait hier heel vreemd naar beneden. Hoe gaan we dat nou vastleggen?
We eten bij Villa Katwe. Een bijzondere plek, met Afrikaanse landschap op de achtergrond.
In Lake Mburo gaan we het vervolg van onze fotoreis maken.
Daar gaan we eten en slapen. We gaan dan nog even het National park bezoeken
En je zal ’s nachts de dieren horen. Wat aangeeft wat we ze morgen op de foto gaan zetten.

Vroeg op, ontbijten en aan de slag.
We gaan een wandeltocht maken. Goede schoenen zijn gewenst. Onze lokale gids zal ons van alles vertellen over wat wij allemaal gaan vinden in dit park.
Doorgenomen wordt, hoe je een goede landschapsfoto gaat maken, waar je op moet letten met het licht, en hoe je de belijning interessant kan plaatsen.
Daarna met de lunch in de hand, ja we maken wat vaart want er is zoveel te zien, gaan we op safari.
In Lake Victoria gaan we met een boot nijlpaarden spotten. Spannend, want deze lief
uitziende gevaarten, kunnen heel dicht bij je komen.
De ontelbare vogels die leven in dit gebied gaan we spotten met onze camera. Handig voor degene met een telelens. Maar hoe ga je dit doen met jouw camera! Ik zal je daar alles over vertellen.

Dacht je dat je vroeg op moest staan, nu nog iets eerder. Want we moeten zebra’s en giraffen gaan fotograferen tijdens het drinken. Ondertussen passeren ons de wilde zwijntjes, die graag willen poseren.
En daarna is het de beurt aan de Impala’s die met grote sprongen dansend over de steppe springen.
En deze dag sluiten we dan af, door te relaxen bij het zwembad. Met natuurlijk een heerlijke maaltijd.

Vannacht word je wakker gehouden door de bavianen. Waarom zijn zij wakker geworden ? Dat gaan we eens onderzoeken in het Nationale park, natuurlijk met onze camera.
Daarna na de lokale markt. Vele kleuren en geuren. Laat dat maar in jouw foto naar voren komen.
We gaan dan naar Fort Portal, midden in de forest. In ons luxe onderkomen, want dat is onze tentencomplex, gaan we heerlijk dineren, met een prachtig uitzicht.

Weer vroeg uit de veren. Op naar de chimpansees. Ze zijn altijd dichtbij in de buurt. Want je hoort ze de hele tijd.


Na een uurtje ga je helemaal los, en zie je hele families. Prachtig om de kleintjes te fotograferen, en hoe de ouders daar mee omgaan. Daar gaan we uitgebreid mee bezig, hoe leg je dat vast, hoe hou je je foto scherp.


Dan een goede lunch


Na de lunch hebben we een wandeltocht door een koffieplantage. Ook gaan we het proces van het koffiebranden vastleggen bij een lokale koffiebrander. Ook een mogelijkheid om een moeraswandeling te maken. Hebben we laatst niet gedaan, maar zou ook erg mooi kunnen zijn. Wel zal dan de wandeltocht in de community wegvallen, maar je zou ook de reizigers kunnen laten kiezen.


Of als we de reis een paar dagen langer zouden maken kun je dit wel inpassen.

En in de avond gaan we de dans en muziekvoorstelling vastleggen. Je ziet ,de hele dag zijn we bezig.

Bezoeken het Queen Elizabeth National Park


Hier gaan we langs de theeplantage. Wat heel anders fotograferen is als de dag ervoor. Ander licht, andere velden.


En tevens op zoek naar olifanten. En misschien spotten we nog een paar kops (antilopesoort)
’s Middags gaan we de bootsafari doen. Tussen buffels en …… krokodillen. Deze drijvende dinosaurussen zijn zo prachtig en krachtig. Geweldig om te fotograferen. Als we geluk hebben komen we ook nog een kudde olifanten tegen aan de rand van het lake.


Ook hier zijn overal bijzondere vogels te zien. Hoe stel je dan je fototoestel in…. ik geef je hele bruikbare tips. Het is dan veel eenvoudiger om mooie scherpe foto’s te maken.


Daarna nog een gamedrive. En we zullen dan van alles zien

6 uur gaat de wekker. Ochtendsafari. Voor de hitte aan. De dieren zijn dan lekker actief. En wij gaan dat vastleggen.


In dit gebied gaan we leeuwinnen spotten. Samen met de welpen als we geluk hebben, anders gaan mensen er misschien al vanuit dat we ze zeker gaan zien. Leeuwinnen is een grote kans, maar met welpjes veel minder. gaan we prachtige plaatjes schieten.


En wat zou het toch geweldig zijn als je dan daarna een luipaard in een boom mag fotograferen! Dit is prima, want je houd de mogelijkheid open zonder garantie.


Alles is mogelijk


’s Middags gaan we naar een zoutwinningsgebied. Bij de krater gaan we verder met vastleggen van bijzondere landschappen en dieren


Later in de middag gaan we een dans- en muziekvoorstelling zien. En ook dat mag door de lens bekeken worden. Of gewoon lekker achterover liggend.


Dan zijn we echt toe om even in het zwembad te dobberen
Alles van je af schudden

We gaan na een heerlijk ontbijt op weg van Villa Katwe. Onderweg stoppen we. Want er komt nog zoveel moois voorbij.


We gaan naar Cepo. Dat is een schoolproject in Masaka. Daar vinden allerlei sociale projecten plaats. We krijgen daar uitleg. En bezoeken dan de omgeving


Zo leren we, naast de mooie natuur, ook het echte Oeganda kennen (een kijkje in de echte keuken van Oeganda is ook wat je moet zien en beleven, anders hebben we Oeganda eigenlijk niet gezien)


We gaan dan eten bij Plot 99 en slapen en Backpackers. Ja dat moeten we doen, want zo voelen we ons.

Voor wie het allemaal nog niet genoeg is, gaan we een originele stove bouwen. Daar bakken de Oegandesen hun brood op.
Dat doen we onder leiding van Oma en haar kleinkind.

Op dag 10 gaan we al op weg naar het vliegveld. Waar we in de avond onze vlucht nemen
Op het vliegveld kunnen we nog heerlijk napraten en genieten van ons mooie avontuur
Want het is echt een prachtige vakantie-fotoreis.
Vandaag komen we weer aan in ons mooie Nederland. En met een grote stapel mooie foto’s.

De Basis

Je leert om beter te fotograferen in deze inspirerende omgeving.

Lijkt het je leuk en leerzaam? Schrijf je dan nu in voor de fotocursus in het prachtige Oeganda. Deze is van maandag 28  oktober t/m  donderdag 7 november 2019

Ik werk altijd met lokale reisleiders. Deze kennen als geen ander de mooiste plekken en kunnen je alles vertellen over het land

Ik werk in een kleine groep. En daarop pas ik het programma en de begeleiding aan, zodat je als reiziger alle ontwikkeling kan doormaken die in je zit.

We gaan veel reizen, veel zien. En heel veel leren. Over jouw camera, over hoe je scherpe beelden kan maken, hoe je landschappen mooi kan weergeven. En nog veel meer

Het is 11 dagen lang vakantie en fotograferen. Ook een dag mee zonder de camera is een optie hoor. Dat je volop wilt genieten van de omgeving zonder door de lens te turen.

Je kunt me alles vragen over je camera. Ik neem de tijd voor je. En we gaan direct aan de slag met alles wat je geleerd hebt

Wat is het einddoel

Je merkt dat je tijdens deze vakantie direct al sprongen gaat maken. Terwijl je gewoon een vakantiegevoel hebt. We combineren alles.

Je weet wat je kan doen met je camera.

Je zal anders gaan kijken om je heen.  Je gaat echt mooiere en spannende foto`s maken.

Thuis zal iedereen verrast zijn naar al die bijzondere foto’s die je geschoten hebt.

Na afloop krijg je van mij een naslagwerk mee met wat we allemaal hebben besproken.

Hoe te werk

Ik werk altijd in kleine groepen. Ik kan iedereen zijn taal spreken. Dus je zal merken dat je met al je vragen bij me kan komen. Samen gaan we daarmee aan de slag. Het moet toch een feest zijn om bezig te zijn met fotografie

De dagen zijn lang, maar o zo leuk. En vooral gezellig. Want dat maakt het een echte vakantie. Dat komt omdat ik dit gewoon zo ontzettend graag doe.

Wat heb je nodig

Het zou fijn zijn dat je al een beetje ervaring hebt met fotografie. Maar wees gerust, als je wat minder weet. Je bent er om te leren. Ik zorg dat je vertrouwd raakt met jouw camera. Of je nu professioneel bezig bent of maar net weet hoe je diafragma werkt.

Digitale camera waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellen

Opdrachten

Tijdens deze cursus ga je zelf veel fotograferen. Hierbij begeleid ik je intensief. Als je wilt kijk ik over jouw schouder mee. 

Tijdens de wandelingen of het reizen, ga ik wat dingen vertellen hoe je het mooist iets kan fotograferen. Het is een echte doe fotoreis. Veel doen, met handzame tips

Soms gaan we ’s avonds enkele door jullie geschoten foto’s bespreken.

 

Daar leer je ook veel van.

Kijk voor je reisdetails in de linken hieronder.

Prijs: € 2.980, op basis van een tweepersoonskamer. Er gaan maximaal 6 cursisten mee!

Inclusief alle kosten , dus eten en drinken zijn inbegrepen. Maar ook alle entree parken

en alle andere gemaakte kosten

We overnachten in lodges en tenten. Om zo dicht mogelijk bij de Oegandese natuur te kunnen zijn.

 • alle activiteiten zoals in het programma beschreven
 • inclusief alle entreebewijzen
 • persoonlijke fotobegeleiding door vakfotograaf Johan
 • accommodatie op basis van volpension
 • alle  drank en versnaperingen
 • vervoer ter plaatse (in Oeganda)

Maximale aandacht omdat we een kleine groep zijn.

Het wordt een gezellige reis met veel persoonlijke aandacht.

 • goede camera
 • Als je hebt een telelens
 • een laptop
 • goede wandel schoenen
 • Eerstvolgende reis is op maandag 28 oktober t/m donderdag 7 november 2019
 • Je kunt je reis boeken onder  Contact. Daar kun je aangeven wat je graag wilt gaan doen
 • Vervoer naar Schiphol
 • Een reisverzekering

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn