Meer dan jezelf terug zien
Een goed portret zegt meer dan....

Persoonlijkheid, ieder mens is uniek

Het vangen van een beeld is de kunst vangen tussen (foto)techniek en uitstraling

Een fotosessie waar je met plezier naar terug kijkt

Kwaliteitsfotografie
Persoonlijk en betrokken
Jezelf prettig voelen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Proef de sfeer

Jouw eigenheid

In beeld

 

Uniek is het portret die ik maak

Elke uitstraling is terug te vinden

Precies zoals het beeld bedoeld is

Het maken van contact. Wie is de persoon die voor de camera komt te staan. Dat kan door in gesprek te gaan maar kan ook al door alleen te kijken wie men is.

Een taal die niet veel portretfotografen spreken. Het is meer dan alleen goed omgaan met licht. Er moet iemand staan op de foto. Herkenbaar, aansprekend en vooral moet het een sterk beeld worden. 

Mijn passie voor de persoonlijkheid.

Een goede portretfoto is datgene wat je uitstraalt. En ja dat is op elk moment weer anders. Dat maakt het maken van een persoonlijke foto ook zo bijzonder interessant maar soms ook zo ontzettend lastig om goed weer te geven.

Kijk voor je details in de linken hieronder.

Klik hierboven voor meer informatie

Voor de camera staan is niet voor iedereen zo makkelijk om te doen. Toch zorg ik als fotograaf dat je op je gemak bent. Op elk moment en in elke omstandigheid. Dat kan op elke plek zijn waar je maar wenst.

 

Alles rondom (portret)fotografie draait om emotie. Hoe jij bent, hoe jij je voelt, wat je naar voren brengt. Ik werk al vele jaren als emotiefotograaf. Ik maak contact. Ik weet wie voor mijn lens staat en dat geef ik terug in een mooie serie over jou

Centraal sta jij als persoon.  Het maakt niet uit hoe je humeur is, of je een goede nachtrust hebt gehad of een heerlijk weekend hebt gehad. Ik haal naar boven wat er in je speelt. Met licht kun je enorm veel extra benadrukken maar ook camoufleren.

Altijd is het contact het belangrijkste. Wat wil een choreograaf vertellen. Welke middelen worden gebruikt. Waar wordt het gepresenteerd. Wie zijn de dansers. Elke facet heeft een bepaalde invloed op de uitstraling, dus ook op het fotowerk.

Het jezelf kunnen zijn voor de camera is datgene wat ik voor zorg. Het moet namelijk een vertrouwd gevoel geven om daar te staan. Het kan niet anders dan dat ik als fotograaf jou begrijp. Dat doe ik door in gesprek te gaan. Hoe je reageert, de uitgesproken lichaamstaal, de tonnage van je woorden, het bewegen van je ogen, het zorgt ervoor dat ik weet hoe ik mijn lichten ga instellen, en welk materiaal ik ga inzetten en hoe.

Vooral belangrijk is dat er rust is. Een zacht briesje achtergrondmuziek, zacht licht, en een aangenaam studioklimaat zorgt ervoor dat je met plezier terugdenkt aan de fotoshoot.

In mijn eigen studio heb ik alle mogelijke apparatuur om een aansprekende fotoserie te maken. Ook zijn er een grote diversiteit aan achtergronden. Of je nu in avondlicht wilt staan aan een mooi strand of in de Elbetunnel in Hamburg, ik maak alles waar.

Het is ook mogelijk om een fotoshoot te doen op welke locatie dan ook. Ik heb daarvoor een volledige professionele studio die ik op locatie direct op kan bouwen. En dat in zeer korte tijd, en overal waar maar mogelijk is.

Wanneer gewenst kan ik zorgen voor een professionele visagist gespecialiseerd in portretfotowerk.

Het enige nodig is, zijn goede kleding. Kleding waar jij je thuis in voelt en past bij datgene wat je graag wilt neer zetten.

Verder regel ik alles.

In mijn studio is alles aanwezig wat je maar voor kunt stellen. Zo werk ik met 4 vaste studiolampen, die volledig snoerloos kunnen werken. Daarnaast heb ik 8 continue lampen. Staaflampen, verschillende type ringflitsers. Een groot arsenaal aan filters, voorzethouders, effect apparatuur (professionele rook-, wind- en een bellenblaasmachine). Ook heb ik verschillende effect lampen.

Daarnaast heb ik een mobiele studio. Daarmee kan ik een groot aantal studiolampen meenemen naar elke willekeurige locatie. Deze werken allemaal op accu’s.

Om goed te kunnen werken heb je goed cameramateriaal nodig. Naast mijn vertrouwde Canon DX MII gebruik Ik tegenwoordig veel de spiegel loze Canon R, R6 en de R6. Stuk voor stuk professionele hoogwaardige camera’s. Voorzien van alle nieuwste lenzen. Ik gebruik een range van 14 mm prima tot 800 mm om mijn werk overal vast te kunnen leggen.

Deze apparatuur vergt een gedegen kennis om deze apparatuur te kunnen bedienen. Van huis uit ben ik een ras technoloog (afgestudeerd Werktuigbouwkundige & Instrumenteel Technoloog). Van de laatste technische snufjes ben ik altijd op de hoogte.

Ik sta erom bekend dat ik tot het uiterste ga. Om zo alle mogelijke beelden vast te kunnen leggen die nodig zijn.

Ieder mens is uniek. Dat is gelijk de handtekening die ik als fotograaf op mijn werk zet. Mijn vakgebied: het beheersen van (natuurlijk & onnatuurlijk) licht is voor mij wat een goede foto maakt.

Mijn specialisatie is uitstralende portretten. Het echt weergeven van de mens achter de persoon. Deze vertaling van een persoonlijkheid die vang ik in het licht.

Ik gebruik verschillende werkmethoden. High Key en Low Key zijn voor mij erg goede technieken om goed een persoon te verwezenlijken. De stand van een licht kan zoveel meer weergeven wat de persoon voor de camera “uitspreekt”.

 

Ik werk soms met slechts 1 lamp maar ook geregeld 6 tot 8 lampen om precies datgene van het gezicht uit te spreken wat ik zie. Het meten van licht, het reflecteren en laten vallen zijn ingrediënten waarin ik elk type portretfoto kan weergeven.

Ik heb al veel werk gedaan voor bedrijven, theaters, organisaties en dansgezelschappen. Waarin men graag op eigen wijze de persoonlijkheid wil presenteren.

Om een goed resultaat te krijgen is contact met de persoon altijd van groot belang. Het maken van een kiekje is voor elke fotograaf mogelijk maar persoonlijkheid toevoegen is een ware kunst. Deze beheers ik.

Ik werk veel vanuit mijn studio in midden Friesland. Maar ik heb veel klanten in heel Nederland en België.

Een fijne plek om te werken is in mijn eigen studio. Voorzien van alle gemakken met uitgebreide fotoapparatuur. Maar ook voorzien van een speciale vloer. Deze studio staat altijd klaar. Ik kan altijd direct aan de slag.

De studio heeft niet alleen een volledig professioneel lichtarchitectuur maar ook een groot aantal achterwanden (kleuren, sfeerachtergronden, green screen). Verder heb ik ook een windmachine, een rookmachine en een professionele bellenblazer.

Van vloer tot plafond is bedekt met benodigde achtergrond doek. En kan geen vals licht toetreden. Dit zie je vaak bij slecht opgebouwde (op locatie) fotostudio’s. Alles staat in het teken van kwaliteit.

Ik heb alle apparatuur altijd paraat staan. En is direct inzetbaar.

Voor het geval voor hoogwaardige fotografie werk ik met een netwerk van professionele visagisten samen. In uitgebreide projecten werk ik samen met andere professionele fotografen, die zo nodig ondersteunend werken.

Kijk voor je details in de linken hieronder.

Welke portretten heb ik gemaakt

In wereld van portretfotografie draai ik al lang mee. Ik heb alle soorten persoonlijkheden al voor de camera gehad.

 

KFC – Frysk Kostuum – Jeugd Dansopleiding Fryslân – D ‘Drive – Dance Explosion   – BerneIepenLoftSpul – Friese Dansdagen – Harmonie Leeuwarden – Edanz Groningen – Nedmag Veendam – JDOF – Zeevrouwen – Disismi – Verschoor – DJBC – Stichting Alde Fryske Tjerken

Iedereen natuurlijk. Ik werk met de individuele personen maar ook met grote gezelschappen. Mijn werkplek zit de ene keer in Nederland, de andere keer in een warm land als Spanje of Marokko.

Heb je een uitgewerkt plan, of een idee uitgewerkt. Of wil meer weten hoe ik werk. Stuur me een bericht. Samen kunnen we een op maat gemaakt fotomateriaal samenstellen. Wel of niet in de studio. Of op een speciale locatie. Ik werk efficiënt, en denk altijd met je mee.

  • Ik werk met de allernieuwste nieuwste apparatuur.
   Zo kom ik altijd met minimaal 3 camera.
   Op dit moment werk ik met de Canon DX II, R, de R6 en de R5. Allemaal de crème de la crème van de digitale fotografie.
   Ik heb een groot arsenaal aan lenzen. Allemaal uit het topsegment. Ik werk met bijvoorbeeld prime lenzen van 14 mm tot aan 800mm. En waar nodig speciale effectlenzen (bijvoorbeeld tilt shift), filters en andere sfeer apparatuur.
   Mijn lichtapparatuur is mobiel en ik kan een volledige fotostudio (minimaal 4 studioflitsers) overal opbouwen. Wanneer gewenst zelfs met speciale achtergronden
  • Ik spreek 5 talen. Waarvan 3 vloeiend.
  • Ik werk altijd met een netwerk aan fotografen.
  • Ook ben ik een vakfotograaf van de Nederlandse fotobond Dupho.
  • Ik werk altijd met een netwerk aan fotografen. Ook ben ik een vakfotograaf van de Nederlandse fotobond Dupho.

  Ik werk altijd zo dat je de volle aandacht krijgt.

  Persoonlijke benadering is het belangrijkste om goede resultaten te krijgen. 

 • Ik werk geregeld in het buitenland. Het is verstandig om tijdig een bericht te sturen zodat we een aantal dingen kunnen afstemmen.
 • Ga voor meer info naar Contact
 • Een goed omlijnd plan hoe je de persoonlijkheid wilt laten vastleggen (bijvoorbeeld met voorbeeld foto’s)
 • Bij grotere gezelschappen een ruimte voor de opname
 • Goede passende kleding.

 

Ik werk altijd zo dat je de volle aandacht krijgt.

Persoonlijke benadering is het belangrijkste om goede resultaten te krijgen. 

Meer weten of meteen boeken? Neem contact met mij op !

Facebook
Twitter
LinkedIn